Többnapos sztrájk a frankfurti repülőtéren

Vasárnap estétől újabb többnapos sztrájk indul a frankfurti repülőtéren, mert zátonyra futottak a reptér vezetése és a dolgozók közötti tárgyalások. A repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet vasárnapi közlése szerint a sztrájk vasárnap este kilenckor kezdődik, és csütörtökön reggel ötig tart.

Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében azok a dolgozók szüntetik be a munkát, akik a gépek biztonságos le-és felszállásáért felelősek. Ők a mostani sztrájkot megelőzően már öt napig sztrájkoltak, ami miatt sok járatot törölni kellett. A múlt héten csütörtökön felfüggesztették a sztrájkot, és a szakszervezet képviselői visszatértek a tárgyalóasztalhoz, de a frontok ismét megmerevedtek.

A munkát beszüntető személyzet a bérek emelését és a munkafeltételek javítását követeli. Azt mondják, hogy az újabb, negyedik kifutópálya üzembe helyezése óta még komplexebb lett a munkájuk. A vezetés szerint túlzóak és megalapozatlanok a szakszervezet kétszámjegyű béremelésről szóló követelései. A korábbi leállások idején a gépek 80 százaléka normálisan közlekedett.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*