Vagina monológ a parlamentben

A Magyar Családtudományi Társaság küldetésnyilatkozat-tervezete, károsnak tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat. Az új szervezet “erkölcsi értelemben egészséges családnak csak a férfi és nő házasságát tekinti, burkoltan hitet tesz az abortusztilalom ellen, alig leplezetten állást foglal a házasságon kívül született gyermekek értéke és méltósága ellen és szorgalmazza a sajtószabadság korlátozását is a Táraság által vallott értékek védelmében”.

Vajon kiket és mi indíthatott arra, hogy tudományos keretek között akarják szabályozni  az emberek szexuális kapcsolatait. Hogy mindezt uniós pénzből és állami támogatással, azt már szinte fölösleges hozzátenni, hisz e nélkül próbálkozni sem érdemes. Vajon, hogy képzelték ellenőrizni a házassági előtti “káros” cselekedetet???

“A nemiség, a párkapcsolatok, a házasság és a család témakörben még mindig igen sok a káros és nem igaz nézet szinte az egész társadalomban, és ezen változtatni érdemes” – többek között ez áll a pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság küldetésnyilatkozat-tervezetében, amelyről a Népszabadság számol be.

A társaság káros jelenségnek egyebek mellett a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat tartja. A pénteken ellenszavazat nélkül elfogadott alapszabályuk szerint etikai, szociológiai, pszichológiai és egészségügyi érvek szólnak amellett, hogy a házasság előtti szexuális élet és az élettársi kapcsolat helyett a házasságot kell ajánlani, mint megvalósítandó célt. Hangsúlyozzák, hogy az erkölcsi értelemben definiált egészséges család az egy férfi és egy nő házasságán alapuló szeretetközösség, amelynek tagjai a feleség, a férj és az esetleges gyermekeik, beleértve a fogadott és mostohagyermekeket is.

Az alapszabály szerint az emberi életet a fogantatástól kezdve a természetes halálig tisztelni kell. Ezért olyan családtervezési módszereket ajánlanak, amelyek sem az anya, sem a születendő gyermek egészségét vagy életét nem veszélyeztetik.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*