Narancs ízű kolbászt töltöttek

Szó szerint kolbászból volt még a kerítés is Fonyódon. A sportcsarnokban látványos díszítések mellett versenyeztek a csapatok a kolbásztöltésben. Négy mázsa húst dolgoztak el a kolbásztöltők: negyven csapat indult a díjakért, adta hírül a sonline.hu

A Fonyódi Kolbászfesztivál harmadszor nyitotta meg kapuit az érdeklődők, valamint a házikolbászok, a házi szalámi és a házi pálinka kedvelői előtt. A rendezvényt hagyományteremtő céllal hívták életre a szervezők 2010-ben, és sikerét mi sem mutatja jobban, hogy már első alkalommal több mint 50 csapat jelentkezett, és közel 3000 látogatója volt ennek a fesztiválnak.

Fonyódi Kolbász Fesztivál rekordkísérlettel kezdődött. – Fonyódnak teljes Fideszes testülete van. Erre alapoztuk a rekordkísérletet, s megszületett a narancsos kolbász ötlete. Ilyen ízesítéssel tudomásunk szerint még senki nem töltött kolbászt – vezette fel Hidvégi József, fonyódi polgármester. – A fesztivál első napján és helyszínén rendkívüli testületi ülést tartottunk. Egyetlen napirendi pont volt, a töltelék receptje, amit vita után határozati javaslattal elfogadott a testület. Ezután levonultunk a színpadról és nekiláttunk a kolbásztöltésnek.

A fesztivál nyitónapján a házi pálinkákat és a házi készítésű száraz kolbászokat, szalámikat is megversenyeztették. A pálinka-kíséret másnap sem maradt el: ekkor a közönségre bízták a zsűrizést. A legtöbb szavazatot begyűjtött csapat wellness hétvégén pihenheti ki a fáradalmakat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*