Dús hajat lábszőrzetből?

Természetesebb hatást kölcsönözhet az orvosok által újonnan alkalmazott technológia, mely során a lábszőrzetet ültetik át a fejre. Dr. Sanusi Umar elmagyarázta, hogy a finomabb, puhább szőr, melyet a lábon találni, ideális jelölt lehet a haj dúsabbá tételére.

Az ötlet elsősorban a transzplantáció fejlesztése érdekében született meg – mondta Umar, egy los angeles-i magánorvos. Emellett persze az orvosok azt is számításba vették, hogy mindegyik ember más és más adottságokkal rendelkezik. Ha egy férfi hajának nagy részét már elvesztette, úgy nincs a beültetéshez használható forrás. Az orvosok ezért olyan technológia kifejlesztése után kutattak, ahol a test egész területéről vehetnek beültethető szőrzetet, figyelembe véve azt, hogy nem minden páciens egyformán szőrös.

Ezzel az előrelépéssel kombinálni tudom a szakáll, a mellkas és a láb szőrzetét, attól függően hogy a páciensnek milyen szőrzeti adottságai vannak – jegyezte meg Umar. Ezeket néhány vastagabb hajszállal is kombinálom, így nagyjából 20-30 ezer hajszálat tudok beültetni. Ezáltal az erősen kopasz pácienseknek is esélyük van a dús hajkoronára – írja a healthday.com. –OrientPress Hírügynökség-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*