Magyarokat dolgoztattak fillérekért Spanyolországban

Egy román banda magyar állampolgárokat dolgoztatott fillérekért Spanyolország déli, mezőgazdasági vidékén – jelentette egy valenciai hírportál, amely szerint hat embert letartóztattak emiatt.

A “Citera-akció” pár hete kezdődött, amikor a hatóságok tudomására jutott, hogy Tavernes de la Valldigna helységben és Valenciában lakó románok egy csoportja illegális tevékenységet folytat. A nyomozás során kiderült, hogy egy “tökéletesen szervezett” bandáról van szó, amelynek a tagjai különféle feladatokat láttak el.

Egyesek a kiutaztatást szervezték meg Spanyolországba, amiért 300 eurót fizettettek. Mások a szállást és a munkába állást és a napi szállítást bonyolították le. Mezőgazdasági munkát Valencia tartomány különböző pontjain találtak, de érte csak filléreket adtak a becsapottaknak – közölte a belügyminisztérium.Az első két gyanúsítottat február 2-án tartóztatták le, a többi négyet a következő napokban. A csoportot négy férfi és két nő alkotta. A vád ellenük az, hogy visszaéltek a munkavállalók jogaival. -MTI-

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*