Fiatalok a vérhiány ellen

Rendkívüli „fordulót” szerveznek a Debreceni Egyetem hallgatóinak a Felsőoktatási véradóversenyen. Február 28-án, kedden, 10 és 16 óra között adhatnak vért a diákok a Kossuth Kollégiumban (Debrecen, Egyetem tér 1. – mondta el lapunknak Ujvárosy Andrásné megyei igazgató.

Az országos versenyen évek óta az a szokás, hogy félévente egy véradást szervez az intézményeknek a Vöröskereszt. A Debreceni Egyetem áprilisban következett volna, de elvállalt még egy alkalmat azért, hogy gyarapodjon a megcsappant vérkészlet. Ugyanígy döntött a debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrum – DEOEC – is, amelynek szintén kétszer szervezhet véradást a Hajdú-Bihar megyei Vöröskereszt e szemeszterben. Hajdú-Bihar megyében a Debreceni Egyetem, a Hittudományi Egyetem és karaik indultak a versenyen.

Több mint verseny. Lelkesen és segítő szándékkal jöttek vért adni a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói február 22-én, intézményük e félévi megmérettetésére. Mint a helyszínen kiderült, elsősorban a véradás ügyét kívánta szolgálni a 33 jelentkező, akik közül 25-én adhattak vért, 12-en első véradóként.  -MAGYAR VÖRÖSKERESZT-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*