Évekbe telhet, mire felébred a kómából a herceg

Orvosai szerint súlyos agykárosodást szenvedett és talán soha nem nyeri vissza eszméletét Johan Friso holland herceg, akit múlt pénteken temetett maga alá egy lavina az osztrák Alpokban.

Wolfgang Koller osztrák szakember szerint nagyjából ötven percbe telt a herceg újraélesztése. A mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) kimutatta, hogy Johan Friso agya “súlyos károsodást” szenvedett a február 17-ei balesetben. Beatrix holland királynő másodszülött fiát múlt pénteken kora délután érte a baleset, amikor “családi” üdülőhelyük, a vorarlbergi Lech szomszédságában, Litzen-Zugertobelnél letért a kijelölt pályáról. Mintegy negyedóra múlva sikerült megtalálni, de újra kellett éleszteni.

A 43 esztendős herceget válságos állapotban szállították az innsbrucki kórházba. Koller szerint nemsokára átviszik egy magánklinikára további kezelés céljából, ám évekbe telhet, mire felébred a kómából, ám az is elképzelhető, hogy az soha nem fog bekövetkezni. A balesetet megelőzően jelentős mennyiségű hó esett az osztrák Alpokban, aminek következtében megnőtt a lavinaveszély. A holland uralkodócsalád hagyományosan, évtizedek óta minden évben Lechben tölti sívakációját.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*