A kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett

Teljesen ésszerűtlennek tartja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó európai bizottsági javaslatot. A miniszterelnök először beszélt az Európai Bizottság döntéséről. Azt mondta, a magyar kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett. “Tőlünk elveszik a pénzt, máshova meg szákszámra öntik” – mondta a kormányfő.

A kormányfő a Német Gazdasági Klub húszéves évfordulója alkalmából tartott budapesti ünnepségen azt a kérdést tette fel: “miért tőlünk akarnak pénzt elvenni, miközben máshová zsákszámra öntik azt?”Amikor a kormány éppen visszarántotta az országot a szakadék széléről, amikor a gazdaság kezd magára találni, amikor Magyarország teljesíti a költségvetési hiányra vonatkozó elvárásokat, és csökken az államadósság is, akkor az Európai Unió vezetői meg akarják büntetni a magyar embereket az előző kabinetek felelőtlen döntéseiért – mondta csütörtöki beszédében Orbán Viktor.


“Okos dolog-e kettős mércével mérni?” – kérdezte, hozzátéve, hogy szerinte Európa addig nem fog kilábalni a válságból, amíg ettől a “régi, elavult” szemlélettől nem tud megszabadulni. Kijelentette, a magyar kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*