Jön a VOLT

Hírforrásunk szerint a VOLT Fesztiválon lép majd színpadra – a már korábban beharangozott Skrillex mellett – a Snow Patrol és az Iggy & the Stooges. Elfogadta a meghívást a Lostprophets, a Children of Bodom, a Hadouken, és Katy B is. A nyáron már huszadik alkalommal rendezik meg a soproni VOLT Fesztivált. A szervezők a kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy a fesztivál ne egy legyen egy a hazai sok fesztiválok közül. Fülöp Zoltán és Lobewein Norbert a jeles esemény két főszervezője.

Magyarország legnagyobb vidéki fesztiválját a Snow Patrol indítja, amelynek Called Out in the Dark című slágere már most nagy siker a rádióadókon. A korábban a U2 és a Coldplay társaságában turnézó csapat – amely 2011-ben elnyerte a legrangosabb brit zenei magazin, a Q díját – jelenleg novemberben megjelent albumával járja a világot. A veteránokat a kifogyhatatlan energiatartalékokkal rendelkező Iggy Pop képviseli majd, az Iggy & the Stooges nevű bandájával.

A tavasszal megjelenő új albumával, a Weapons-szal jön a műfajilag sokszínű Lostprophets, a modern funky. Az igényes r&b és az egyre népszerűbb dubstep hívei pedig megismerhetik a Magyarországon első alkalommal koncertező Katy B-t, akit a brit zenei élet 2012 egyik nagy reménységének tart. Jön a new – wave elektronika világában márkaévnek számító Hadouken, valamint a skandináv metálkultúra elkötelezett hívei a Children of Bodom szereplésének örülhetnek a rajongók. A VOLT szervezői véleménye szerint mindez csak a kezdet. A rajongóknak mindenképp érdemes nyomon követniük a százötven nap múlva esedékes rendezvénnyel kapcsolatos fejleményeket.

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*