Az Erzsébet-utalványok után vizsgálódik az Európai Bizottság

A Népszabadság brüsszeli forrásokból úgy tudja, az Európai Bizottság szakértői nemrégiben felvilágosítást kértek a magyar hatóságoktól az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban. A brüsszeli testület azután fordult a magyar hatóságokhoz, hogy panasz érkezett egyes piaci szereplőktől.

A lap információi szerint a bejelentők azt kifogásolták a bizottságnak írott levelükben, hogy az utalványos rendszer üzemeltetésével megbízott hatóságok diszkriminatív gyakorlatot folytatnak, és ezzel a nemzetközi hátterű áruházláncokat lényegében kizárták az elfogadóhelyek közül.
A lap megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ott azt mondták, hogy az Erzsébet-utalvány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium illetékességébe tartozik. A KIM azonban eddig nem kommentálta az értesüléseket, hasonlóan nem nyilatkozott a MNÜA és a NÜSZ sem. Az Európai Bizottságnál hangsúlyozták: a vizsgálódás még nem képezi kötelezettségszegési eljárás részét, jelenleg csak információt gyűjt a testület.-OrientPress Hírügynökség-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*