Megkezdődött az adok-kapok

A versenytársak nem kímélik egymást: a Ryanair feljelentette a Wizz Air-t, mert az ír fapados szerint a Wizz Air tisztázatlan tulajdonosi háttere miatt nem minősül európai légitársaságnak, így nem is repülhetne szabadon Európában. Egy korábbi uniós vizsgálatra hivatkozva ezt visszautasította a Wizz Air. A Ryanair vezérigazgató-helyettese szerint nincs realitása egy új, nemzeti légitársaság gründolásának, annak viszont igen, hogy több Malév alkalmazott náluk találjon állást.

Közben elrendelte a Malév felszámolását a Fővárosi Bíróság. Mivel a légitársaságot a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek nyilvánította, a moratóriumot 90 nappal meghosszabbították. A Malév hitelezőinek 40 napon belül kell bejelenteniük követelésüket a felszámolónak. A Malév február 3-án szüntette be működését. Varga Jenő, a cég rendkívüli vagyonfelügyelője korábban azt mondta: a légitársaság összes kötelezettsége február elsején meghaladta a 120 milliárd forintot.


Eközben elindultak Shannonból a Malév-flotta legkisebb gépei Arizonába, ahol szétbontják őket. Az Airportal.hu szakportál információi szerint három gép, a HA-LOJ, HA-LOF és HA-LOD lajstromjelű repül át az arizonai sivatagban lévő Phoenix Goodyear repülőterére, ahol szétbontják a gépeket. A Malév hat darab 737-600-as repülőt üzemeltetett, ezeket a Malév leállásának napján, február 3-án elvitték az International Lease Finanace Corporation lízingcég írországi központjába.

Az Európai Közforgalmi Pilóták Szövetsége szilárdan hiszi, hogy van még lehetőség, esély visszaszerezni a világhírű magyar légitársaság, a Malév pozícióját, piaci alapon átszervezve növelni struktúráját. Ehhez tisztességes versenyt és gazdasági stabilitást kell biztosítani, magasan képzett menedzsmenttel. A szervezet Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Matolcsy György gazdasági miniszterhez írt levelében sürgeti a magyar kormányt, mielőbb találjon fenntartható megoldást a Malév márka és tevékenységei védelmére. Nico Vorbach, az ECA elnöke és Philip von Schöppenthau főtitkár kiemelte, hogy a Malév képviseli Magyarországot, amellyel az ország könnyen elérhető célpontként népszerűsíthető a turisták és az üzletemberek körében. Rámutattak: a fapados társaságok csak az egyik célpontból a másikba viszik el az utazókat, és nem tekintik feladatuknak azt sem, hogy az adott helyen az utas elérjen egy csatlakozást. A Malév megszűnése a pilóták karrierjének végét is jelentheti. Ha pedig sikerül munkát találniuk, az többnyire azzal jár, hogy nem hazánkban fognak adózni, s ha távoli államokban vállalnak munkát, egész családok kényszerülnek elhagyni Magyarországot –OrientPress Hírügynökség-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*