Exkluzív interjú:Aranylemez lett a Magdaléna Rúzsa album

A „sikerrel élni kell, nem visszaélni!” Művészportré Rúzsa Magdival. A művésznővel készült korábbi interjúm soha nem lenne aktuálisabb, mint most, amikor az énekesnő új albuma bearanyozódott!

Magdit különösebben nem kell bemutatnom az olvasóknak, hiszen élete nyitott könyv, a karrierjét, pályáját figyelemmel kísérő és a hangját szerető emberek körében. Fellépésein mindig több ezren fogadták bármerre járt is az országban, de a határon túl is több alkalommal fellépett. Koncertjei sikeresek, mindig teltházasak voltak, és maradjon ez továbbra is így.


– Milyen voltál kisgyereknek, szerettél a központban lenni, vagy az átlagos gyerektöbbséghez sorolnád magad?
– Nagyon eleven kisgyerek voltam, főkolompos, vadóc, aki szeretett fára mászni, és természetesen igen kíváncsi, minden érdekelt, állandóan kérdeztem, ez a tulajdonságom most is megvan, nyitott vagyok a világ és az emberek felé.

– Az oviban, iskolában vállaltál szerepeket, szerettél már akkor is énekelni, vagy ez később csak úgy jött magától?
– Mindig szerettem szerepelni, versmondás, színjátszás és a néptánc kísérte végig iskolás éveimet. Ezért a repertoáromból az éneklés sem maradhatott ki. A sportolás egyik kedvenc időtöltésem volt. Versenyszerűen futottam, majd kézilabdáztam, nagyon jó eredményeket értem el, melyek a mai napig szép és csodálatos emlékek számomra.

– Visszaemlékszel még arra az időszakra, amikor barátod, vagy a barátnőd azt mondta: „Magdi neked érdemes énekelni, mert a színpadon a helyed?”
– Középiskolás voltam, amikor egy iskolai rendezvényen énekeltem, és ekkor mondták a társaim, hogy neked énekelned kell! Én magam is éreztem, nagyon jó volt a színpadon állni és énekelni. Ez az érzés azóta is, változatlanul bennem van. Szeretem a színpadot és az embereket. Jól esik visszagondolni azokra a régi iskolai eseményekre, osztálytársaimra, barátaimra, akik biztattak. Mindenképpen köszönet nekik érte.

– Sztár vagy, ehhez nem fér kétség. Megbékéltél már ezzel az állapottal?
– A sikerrel élni kell, nem visszaélni, ez nagyon fontos szempont az életemben. Boldog ember vagyok, mert azzal foglalkozhatom, amit nagyon szeretek. A fellépések, turnék egész embert kívánnak, de imádom a zenét, és ami fontos a mi világunkban, énekelni is szeretek. Úgy érzem az eltelt idő alatt a közönséggel és a rajongótáborommal is kialakult egy nagyon jó kapcsolat. Mindig örömmel tölt el, ha újra és újra találkozhatok ismerős arcokkal is, egy-egy fellépésem alkalmával. – Tudod, ilyenkor feltöltődöm egy kicsit.

– Én biztosan nem tudnám megmondani a koncertjeid, fellépéseid számát, te jegyzed ezt, vagy számolod egyáltalán?
– Számomra minden koncert egyformán fontos. A közönség szeretete nekünk, előadóművészeknek, egyfajta visszaigazolás. Jólesik, amikor látom az arcokat a színpad előtt és tapsolnak, az nagyon jó érzés tud lenni. Nem tartom számon a fellépések számát, – tudod nekem nem ez a fontos. Nagyon lényeges, hogy köztem, és a közönség közt jó és harmonikus legyen az összhang, az énekes – baráti kapcsolat.

– A művészek szentháromsága: a „karrier, siker, kudarc!” Te, hogyan éled meg ezeket?
– Nagyon kitartó és céltudatos vagyok, mindig is az voltam. Éppen ezért a helyére rakom, és jól kezelem a dolgokat. Így a belső békém meg tud maradni, ami nagyon fontos az élet minden területén, de főleg ezen a pályán elengedhetetlen, sőt, kifejezetten szükségszerű.

– 2010 –ben az „Év énekese” lettél! – hogyan fogadtad ezt a megtisztelő díjat, elismerést, számítottál rá, vagy váratlanul ért?
– Nagyon nagy megtiszteltetés volt, a közönség szavazatai mindennél fontosabbak, hiszen ez az igazi visszaigazolás, hogy érdemes jót produkálni, áldozatot hozni. – Őszinte leszek veled. Nem számítottam a díjra, hirtelen el sem hittem, hogy az én nevemet mondják, de nagyon boldog voltam. Itt is megköszönöm mindenkinek…

– Beköszöntött a tél. Befolyásolja az időjárás a fellépéseid sikerességét, ilyenkor kevesebb felkérést kapsz?
– Az időjárás nem befolyásolja a koncertek sikerét, ilyenkor télen más jellegű rendezvények vannak, májustól októberig dübörög az élet, ilyenkor nem tudok mással foglalkozni, a tél az alkotás és a feltöltődés időszaka és egy kicsit a más irányú kikapcsolódásé is.

– Mi az, amit szeretnél elérni  illetve megvalósítani az énekesi pályádon, illetve a magánéletedben?
– Maradandót szeretnék alkotni, és hosszú – hosszú évek múlva is a színpadon állni, örömet szerezni az embereknek a hűséges közönségemnek, ez az életem.

Magdaléna Rúzsa című estjének dalait tartalmazó albumának járó aranylemezt, Eszenyi Enikő színházigazgatótól és Geszti Péter előadóművész, szövegírótól a zenés est előadása végén vette át a Vígszínházban a kiváló énekesnő…

Amerikai Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*