Sorra buknak el a légitársaságok

Bár elemzők szerint hosszabb távon csak a legnagyobb légitársaságok élik majd túl az iparág gyilkos versengését, a tavalyi nagy árfolyamzuhanásuk után befektetői szempontból rövid távon a Ryanair részvényei állhatnak a legjelentősebb drágulás előtt – írja a Napi Gazdaság.

A Malév bedőlését követő piac- és utasszerző tolongás fényében kissé meglepőnek tűnhet egyes iparági elemzők apokaliptikus jóslata az európai légitársaságok jövőjét illetően. Eszerint csak a legnagyobb nemzeti légitársaságok maradnak életben, míg a jóval magasabb hatékonysággal üzemelő diszkonttársaságok közül is sokan el fognak vérezni az öldöklő küzdelemben.


Utasforgalom alapján a második, míg árbevétel alapján a legnagyobb európai légitársaság, a Lufthansa már ősszel elkeserítette a befektetőket a várható eredményhanyatlással, jelenleg egy középtávú költségtakarékossági program kidolgozásán fáradozik. Lassan körvonalazódik angol diszkonttársaságának értékesítése, jól halad a különböző egységek közötti szinergia kiaknázása, ezzel egyelőre meggyőzte a piacot és az elemzőket, határozottan javult a megítélése.

Az Air France−KLM menedzserei hetek óta sikertelenül próbálnak megküzdeni a folyamatos sztrájkokkal − a szakszervezeti jogok változtatásába elsősorban a pilóták szakszervezete képtelen beletörődni −, amelyek miatt 10 millió euró veszteséget kénytelen naponta elkönyvelni a cég. A legfrissebb hírek szerint a munkabeszüntetés két hét múlva folytatódhat, jelenleg a társaság járatainak mindössze 60 százaléka képes elindulni. A januári utasforgalomra egyébiránt nem lehetett panasz, 3,7 százalékkal nőtt, azonban az áruszállítás 10,3 százalékos visszaesése aggodalomra adhat okot.

Az IAG − a British Airways és a spanyol Iberia tulajdonosa − részvényei a szektortársakhoz hasonló utat járt be, jelenleg a londoni tőzsdén 183 penny. A két cég tavalyi összeolvadása kifejezetten pozitív történetnek minősült, jelenleg viszonylag alacsony adósságállománnyal rendelkezik. Az utasforgalom alapján Európa első számú légitársasága, a Ryanair kifejezetten jó pozícióból vághat neki az évnek, komoly, gyorsan mozdítható flottája van az esetleges piaci rések betöltésére, a hatékonysága szinte egyedülálló, a kihasználtsága tartósan 71 százalék feletti. Némi üröm az örömben a januári 6 százalékos visszaesés az utasforgalomban.Az easyjet kiemelkedő eszközkihasználtsága és alacsony eladósodottsága továbbra is vonzó, azonban itt is visszaesés volt a januári adatokban, míg éves szinten mintegy 10 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el. Ennek ellenére további, mintegy 10 százalékos felértékelődés várhat rá a mostani 460 pennys szintről.

A kisebb szereplők közül az Air Berlin helyzete reménytelennek tűnik, az SAS továbbra is veszteségesen üzemel, míg a Finnair jövője a veszteség ellenére menthető lehet. –OrientPress Hírügynökség-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*