Nils Holgersson csodálatos utazása a Karinthy Színházban

Nils Holgersson csodálatos utazása elevenedik meg vasárnap a budapesti Karinthy Színházban a Fogi Színház előadásában a mesejáték ősbemutatóján.

A zenés mesejátékot Selma Lagerlöf azonos című regénye nyomán Benedek Gyula írta, zenéjét Rossa László szerezte. A darabot kettős szereposztásban állítják színre: Nils Holgersson szerepében Vinyarszki Janót vagy Boros Ádámot láthatja a közönség, Pocok megszemélyesítője Szabó Zsuzsa lesz, Akkát Benedek Gyula játssza. Szmörre, a róka Fogarassy András vagy Lénárt László előadásában elevenedik meg, Ingridet Fogarassy Bernadett alakítja, Márton lúd Ondrik Janó vagy Bárkány Miklós jóvoltából kelhet életre.


“Nils Holgersson teljesen hétköznapi kisfiú, eltekintve attól a rossz tulajdonságától, hogy rendszeresen kínozza családi gazdaságuk állatait. Amikor a szülei elmennek otthonról, egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak elkap és kínozni kezd. A manó hiába rimánkodik, Nils nem engedi szabadon. Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe méretűvé varázsolja, és ettől kezdve megérti azt is, miről beszélnek az állatok. Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük. Házuk felett vadludak repülnek és Nils csatlakozik hozzájuk Márton lúddal és Pocokkal együtt, mellyel kezdetét veszi csodálatos utazása a vadludakkal. Izgalmas kalandjai alatt megtanulja szeretni, tisztelni az állatokat és a természetet” – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fogi Színház – melyet Fogarassy András alapított – az elmúlt tíz évben több tucat darabot állított színpadra, és játszott különböző városokba, kulturális intézményekben, művelődési házakban, városi színházakban. Repertoárjukon szerepel egyebek mellett a felnőtteknek szóló Egy csók és más semmi, a Négy férfi gatyában és az Elvámolt nászéjszaka. A gyerekeknek a többi között a Pán Péter, a Szaffi és a Dr. Bubó című darabokat ajánlják.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*