Washington államban is engedélyezik a melegházasságot

Törvényhozási jóváhagyást kapott a Washington szövetségi államban az azonos neműek házasságkötését engedélyező törvény. Ezért ez az állam lehet a hetedik az Egyesült Államokban, amely hivatalosan is megengedi a melegek házasságát.

A közelmúltban Washington állam képviselőháza jóvá a jogszabályt, amelyet előtte maga a szenátus is megszavazott. Washington államban, a melegek jogainak társadalmi és törvényi elismerését is megszavazó demokrata pártiak vannak többségben. Az állam demokrata párti kormányzója Christine Gregoire, elképzelhetően már a jövő hét elején alá írja a törvényt. Az új törvény ellenzői népszavazással igyekeznek hatályon kívül helyeztetni a melegek ügyét…

Az amerikai államok nagy többsége tiltja az azonos neműek házasságát. A homoszexuális párok házasságát eddig hat államban – New Yorkban, Connecticutban, Massachusettsben, Iowában, New Hampshire-ben és Vermontban, valamint a szövetségi területen található amerikai fővárosban engedélyezték. A tiltást bírósági, vagy törvényhozási határozatok szüntették meg. Az eddig megtartott népszavazások, mindegyike a heteroszexuális házasságok kizárólagossága mellett tette le a voksát.

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*