Az American Airlines és a Delta is megszünteti Budapest – New York járatát

Az American Airlines február 8-án bejelentette, hogy megszünteti a Budapest (BUD) – New York (JFK) járatát, melynek tervezett újraindítása korábban 2012. június 15. volt. 

A légitársaság közleménye szerint a járat megszüntetésével nehéz döntést hozott, melyet a magas olajárak és a meggyengült világgazdasági előrejelzések indokoltak, s mely hatással van az utazási hajlandóságra, valamint az útvonal eredményességére. Az American Airlines folyamatosan elemzi az útvonalak foglaltsági mutatóit, a géppark maximális kihasználtsága és nyereségessége érdekében.Ennek eredménye, hogy a június 15-re tervezett New York – Budapest járat mégsem indul el, az utasok az USA és Budapest között a oneworld partner British Airways és Finnair járataival, London Heathrow vagy Helsinki csatlakozással utazhatnak.

2012-től az amerikai Delta Airlines megszünteti Budapest New York járatát, mivel a magyar piac igen erős árérzékenysége miatt a Delta értékesítése nem hozta a várt átlagbevételeket. A világpiacon folyamatosan emelkedő kerozin árak miatt a Delta kénytelen csökkenteni transzatlanti járatainak számát és eszközeit inkább más piacokra (Kínára és a Közép-Amerika) helyezi át.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*