Szakad a hó Afrikában

A fagynak egyelőre nem volt halálos áldozata. A hőmérséklet mínusz 4 Celsius-fok körül van az afriaki országban.Tunéziában napok óta hideg az idő, és havazik az ország északnyugati, valamint belső régióiban, a hó településeket zárt el a külvilágtól.

A helyi meteorológiai intézet tájékoztatása szerint mínusz 4 Celsius-fokos hőmérsékletet regisztráltak a hét végén Kef és a középnyugati Kaszrín régiók térségében, ahol a hideghullám a hét közepéig tartja magát. A fagynak egyelőre nem volt halálos áldozata. Tunézia déli részén, a Gábesz közeli hegyvidéki Matmata településen havazott. Ilyen utoljára a múlt század hetvenes éveiben fordult elő – közölte a tunéziai sajtó.

Az ország északnyugati részén fekvő Dzsenduba, valamint Kaszrín kormányzóságban, ahol több napja havazik, városokat zárt el a hó, és nincs áramellátás. A behavazott utakon nincs forgalom.Civil szervezetek szolidaritási karavánokat indítottak az elmúlt napokban, hogy segítséget vigyenek a hótól legjobban elzárt településekre.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*