Macitalálkozó az egri várban

„Történelmi macitalálkozót” rendeznek az egri Dobó István Vármúzeumban a rákóczifalvi Macimúzeum kollekciójának, illetve az egri gyerekek által az intézmény gondjaira bízott játékmackók bemutatásával – tájékoztatta pénteken az MTI-t a kiállítást rendező muzeológus.

A február 26-ig látható kiállítás megnyitását azért időzítették február elejére, mert a néphit szerint ekkor bújik elő a téli álom után először a barlangjából a medve – közölte Szalainé Király Júlia.

A kiállításon, mintegy 270 játékmackó látható, számos “műtárgy” történelmi tablót formáz, mint például Dobó István várkapitány apródjai körében; természetesen valamennyien plüss állatok korhű ruhába öltöztetve.
A program során “családi maciprogramokkal” várják a gyerekeket és szüleiket a vár Dobó-bástyájában. Ennek során lesz diafilmvetítés, kvízjáték és kézműves foglalkozás. A legkisebbeknek pedig múzeumpedagógiai foglalkozásokat ajánlanak. A Macimúzeumból egyébként, mintegy 110 játékmedve látogatott Egerbe, a maradék 160-at az egri gyerekek bocsátották a múzeum rendelkezésére és a tárlat bezárása után természetesen visszakapják kedvenceiket – mondta a muzeológus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*