Rendkívüli ételosztás a Keletinél

Krisna-hívők a VII. kerületi Önkormányzat felkérésre naponta több száz adag meleg étellel várják a rászorulókat a Keleti pályaudvarnál.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat a kerületben élő rászorulók számára fűtött katonai sátrakban biztosít lehetőséget a melegedésre a Bethlen Gábor utca pályaudvar felé eső végén. A melegedőben teával és friss ebéddel igyekeznek segíteni a nehéz helyzetbe került személyeket. Az ételosztás a helyszínen már szombaton megkezdődött, ahol tiszteletét tette Vattamány Zsolt Erzsébetváros polgármestere. Február 5-én, vasárnap, déli 12 órától a helyszínen tartózkodik Rónaszékiné Keresztes Mónika alpolgármester asszony, valamint Szilaj Péterné az MKTHK Ételt az Életért Program koordinátora, akik szívesen válaszolnak a média kérdéseire is.

Megrázó kép a Blaha Lujza téri ételosztásról decemberben

A szervezők és az önkéntesek arra kérik Budapest lakóit, hogyha valaki ismer vagy találkozik rászoruló, éhező, illetve a fűtetlen lakásokban élő személyekkel, hívja fel a figyelmüket a pályaudvari melegedőre, és arra, hogy a zord időjárás a szabadban akár az életüket is veszélyeztetheti. A melegedőben az ebédosztás naponta 11:30 és 12:30 között zajlik.

A Krisna-hívők természetesen emelt adagszámmal folytatják az ételosztást a megszokott helyszíneken is, így Óbudán, a helyi Családsegítővel együttműködésben, illetve a Teleki téri osztóponton. A krisnások a mai napon tartják egyik legfontosabb vallási ünnepüket is, Nitjánanda-trajodaszít, vagyis az Úr Nitjánanda, Srí Csaintanja Maháprabhu örök társának megjelenésére emlékeznek. Az Úr Nitjánandának hagyományos ceremóniát rendeznek budapesti központjukban és Krisna-völgyben, valamint kisebb vidéki központjaikban, az ételosztást pedig szintén Neki ajánlják, az Ő tiszteletére. A hívők remélik, hogy az Úr Nitjánanda kegyéből a fázó, bajba jutott emberek élethelyzete mielőbb rendeződik.

Önkéntesek jelentkezését is szívesen fogadják munkásságukhoz: 30/243-1486

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*