Megteltek a fővárosi hajléktalanszállók

Megteltek a fővárosi hajléktalanszállók, már csak mintegy harminc férőhely maradt; valószínűleg nappali melegedőket is megnyitnak éjjelre – tájékoztatta a Menhely Alapítvány pénteken az MTI-t.

A mindenki számára elérhető éjjeli menedékhelyek 1.721 ágya közül csütörtök este 1.694 volt foglalt, “ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a rendszer betelt” – írta Matlári Ferenc, az alapítvány munkatársa az MTI érdeklődésére küldött tájékoztatóban.Közölte, jelenleg keresik, és a társszervezetekkel egyeztetve összesítik azokat a lehetőségeket, amelyeket a rendkívüli hideg megszűnéséig az eddigi férőhelyeken felül még használni lehet.
Valószínűleg olyan nappali melegedőket is megnyitnak “krízisférőhelyként”, amelyek egyébként éjszakánként nem szolgálnak szálláshelyként. Az alapítvány az országos adatokról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni, mert – mint írták – a vidéki adatokat még összesítik.Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint folytatódik a nagyon hideg idő, a leghidegebb hétfőn várható. Az előrejelzés szerint mínusz 16 és 21, egyes helyeken mínusz 25 fok is lehet.-MTI-

TÉLI HIDEG – LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

Kiadja a Menhely Alapítvány

A meteorológiai előrejelzések, és a már tapasztaltak alapján rendkívül hideg napok várhatók. A Menhely Alapítvány arra kér mindenkit, hogy a következő fagyos napokban különösen figyeljünk egymásra, és a közterületeken meghúzódó fedél nélküli emberekre!

A nap 24 órájában hívható a Közép-magyarországi Regionális Diszpécser Szolgálat.
Ha felszerelés, meleg ruha nélküli, segítséget kérő emberrel találkozunk a közterületeken, haladéktalanul hívjuk a Diszpécser Szolgálatot a +36 1 338 41 86-os telefonszámon! A Szolgálat gondoskodik arról, hogy a krízishelyzetben levőkhöz a leghamarabb eljussanak az utcai szociális munkások. Ha eszméletlen, végtagtörött, fejsérült vagy zavart embert látunk, értesítsük a mentőszolgálatot!
Felelősek vagyunk egymásért!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*