Magyarok indultak ma reggel a Wall Street-re

Magyar fiatalok innovációit mutatják be a Wall Street-en. A Kairos Society magyar delegációjában hat hazai fiatal és két mentor képviseli Magyarország ifjú innovátorait. Február 2. és 5. között a New York-i tőzsdén mutatják be azt az 50 diákvállalkozást, amelyek közül a három legéletképesebb innováció alkotói példátlan lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására. 

A Kairos Society magyar delegációjában hat hazai fiatal és két mentor képviseli Magyarország ifjú innovátorait. Február 2. és 5. között a New York-i tőzsdén mutatják be azt az 50 diákvállalkozást, amelyek közül a három legéletképesebb innováció alkotói példátlan lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására.  A Kairos Society évente megrendezett New York-i csúcstalálkozóján egyetemisták és főiskolások találmányait és innovatív projektjeit mutatják be, amelyek a Wall Street-i tőzsde épületében kerülnek kiállításra a világ 150 elismert vezetője, 350 top vállalkozó és a világsajtó vezető képviselői előtt.

A legjobb ötven találmány közé olyan munkákat választanak be, amelyek az egészségügyben, a megújuló energiaforrások szakágában, az oktatásban, a műszaki tudományok területén és a kereskedelemben szolgálnak olyan innovatív megoldásokkal, melyek világszinten segíthetik elő a gazdasági fejlődést és változtathatják meg az emberek életét.

Szabó Balázs, a Kairos Hungary elnöke idén négy kivételes teljesítményt nyújtó diákkal együtt képviseli Magyarország színeit e nagyszabású eseményen. Az ötven legjobb közé bekerült magyar találmány között található mobil biomassza üzem és nagy hatékonyságú napkollektor / Király Annamária és Tóth Krisztián, BCE hallgatók/, közösségi innovációs jukebox / Huszár Gezson, GDF hallgató/ és az egészségügyi dolgozók kézmosási hatékonyságának javítására szolgáló egyedi megoldás is, amely csökkenti a kórházi fertőzések kialakulását / Róna Péter, BME hallgató/.

Magyarország fiatal feltalálói 2010-ben vettek részt első alkalommal a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján, ahol Weszl Miklós innovációja aratta a legnagyobb sikert, hiszen általa az őssejtek segítségével lehetségessé vált a csontpótlás.

Két évvel ezelőtt a FIVOSZ fontos szerepet játszott az első magyar Kairos delegáció megszervezésében és összeállításában. Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke idén ismét kiutazik New Yorkba az Európai Unió és Magyarország képviseletében. A csúcstalálkozó alatt a Wall Streeten, a New York-i tőzsdén és Washinton DC-ben a magyarországi amerikai nagykövetség segítségével tovább bővíti a FIVOSZ nemzetközi kapcsolatrendszerét. Az amerikai nagykövetség és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete meghatározó támogatója a hazai fiatal vállalkozóknak, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének partnerségében.-OrientPress Hírügynökség-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*