Romney megkapja a Secret Service védelmét

Mitt Romney republikánus elnökjelölt-aspiráns csütörtöktől a Secret Service védelme alatt áll – jelentette a politikus kampánystábjára hivatkozva az ABC News televízió.

Romney nem azért részesül védelemben, mert konkrét fenyegetést kapott, hanem mert az elmúlt hetek előválasztási küzdelmei során egyre nagyobb tömegek előtt kellett megjelennie. A Secret Service nemcsak az elnököt, de az elnökjelölteket is védelmezi. A múltban többször előfordult már, hogy egy politikus azelőtt megkapja a személyi biztosítást, hogy elnyerné pártjának hivatalos jelölését; a kérdésben a belbiztonsági minisztérium döntött kongresszusi vezetőkkel folytatott konzultáció után.

Romney saját biztonsági szolgálattal rendelkező kampánystábja nem kérte a Secret Service védelmét, a politikus csapatát a New Hampshire-ben aratott győzelem után keresték meg a titkosszolgálat emberei.A versenyben maradt republikánus elnökjelölt-aspiránsok közül egyedül Romney élvezi majd a Secret Service védelmét. Korábban, novemberben Herman Caine kapott hasonló őrizetet, de ő decemberben visszalépett a választási küzdelemtől.A Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltje az országos kampányához igénybe veheti majd a Secret Service által a közelmúltban 2,2 millió dollárért megépíttetett két golyóálló kampánybusz egyikét is. (A másikat Barack Obama elnök fogja használni.)
A belbiztonsági minisztérium alá rendelt, 3500 főt számláló Secret Service ismertebb feladatai közé tartozik a hivatalban lévő és a volt elnökök, valamint az alelnökök és elnökjelöltek, a családtagjaik, az Amerikába látogató külföldi vezetők, valamint – külön megállapodás alapján – a külföldi nagykövetségek védelme. A szervezet részt vállal a pénz- és állampapír-hamisítás elleni harcban, valamint a jelentősebb csalások kivizsgálásában is.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*