Hirdetésekben kínált pálinkákat foglalt le a NAV

Hirdetésekben kínált gyümölcspárlatokat foglaltak le a pénzügyőrök és az adóhatóság munkatársai Zalában, az eladók ellen jövedéki eljárást indítottak. Ha a pálinkafőző a jövedéki adó megfizetése nélkül értékesít pálinkát, akkor jövedéki bírságot kell fizetnie, amely minimum 30 ezer forint, de az értékesített mennyiségtől függően, akár az összeg többszöröse is lehet.

Cséve Szabolcs sajtóreferens elmondta, hogy a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága, valamint a Zala Megyei Adóigazgatóság munkatársai az elmúlt napokban három magánszemélynél ellenőrizték Zalában  gyümölcspárlat értékesítését. A pénzügyőrök és az adóhatóság munkatársai az elektronikus és nyomtatott sajtóban megjelent hirdetések alapján végeztek próbavásárlást.

A vám- és pénzügyőri igazgatóság mindhárom helyszínen a jövedéki eljárás megindításával együtt helyiségellenőrzést is tartott, illetve lefoglalta a megvételre felkínált, összesen közel 150 liter gyümölcspárlatot. A hatóság még vizsgálja az eredetigazolásként bemutatott bizonylatokat, illetve azt, hogy az eladásra szánt termékek után megfizették-e a jövedéki adót. A sajtóreferens hozzátette, hogy ha a magánfőző vagy a bérfőzető a jövedéki adó megfizetése nélkül értékesít gyümölcspárlatot, akkor jövedéki bírságot szabnak ki rá. A bírság összege legalább 30 ezer forint, de a mennyiségtől függően ez az összeg megtöbbszöröződhet.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*