Kaposvár polgármestere segítséget ajánl a rendkívüli hideg miatt

A várható éjszakai fagyokra tekintettel fokozott figyelmet kért a városlakóktól, a rászorulóknak pedig segítséget ajánlott Kaposvár polgármestere hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Szita Károly közölte: a közgyűlés a múlt héten döntött arról, hogy a város több mint félmillió forintot biztosít szociális célú tűzifa vásárlására, szállítására. Azt kérte, ha a családi házas, zártkertes városrészekben lakók azt látják, hogy nem füstöl a szomszéd kéménye, érdeklődjenek, nem fogyott-e el a tüzelő, mert, ha ez a gond, akkor az segítenek a bajba jutottaknak. A központi fűtéses lakásokban élők – Kaposváron 6855 ilyen lakás van – jelezzék, ha bármilyen hibát észlelnek, a karbantartók soron kívül megjavítják – tette hozzá.

A polgármester tájékoztatása szerint a szociális munkások a nagy hidegre való tekintettel naponta kétszer járják a várost, meleg teát és élelmet visznek a hajléktalanoknak, a város külterületein, tanyákon meghúzódó fedél nélkülieknek pedig szerdánként egy heti hideg élelmiszercsomagot visznek. Kaposváron mintegy 250-280 hajléktalan él. A Magyar Vöröskereszt által működtetett gondozási központban biztosítják az orvosi ellátást és a fürdési lehetőséget, több mint száz rászorulót tudnak fogadni, hatvan embernek pedig szállást adnak. Az éjjeli menedékhely 14 órán át tart nyitva.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*