Elhunyt a Grammy-díjas Clare Fischer

Clare Fischer kétszeres Grammy-díjas amerikai zenész-komponista elhalálozott. Ő volt, aki  együtt dolgozott többek közt, Dizzy Gillespié -vel és Michael Jacksonnal.

A 83 esztendős Clare Fischer a kaliforniai Burbankben vesztette életét. A művész halála előtt két héttel egy kisebb műtétet követően kapott szívinfarktust lakásában. Felesége ekkor még sikeresen újraélesztette, majd gépek segítségével stabilizálták állapotát. Legyengült szervezete  azonban, csütörtökön végleg feladta a küzdelmet. Felesége mellett három saját és két adoptált gyermeke gyászolja.

Fischer kiváló zenész – zeneszerző volt.  A hatvan évig tartó sikerei során 51 lemezt készített, és számos zenei irányzatban maradandót alkotott. A jazz és a latin irányzatoktól teljesen az oly népszerű  popig. Elsősorban zeneszerzőként és zongoristaként volt ismert, később számtalan dalainak hangszerelését is elvállalta. Dolgozott Prince, Michael Jackson, Paul McCartney, Céline Dion, Usher és Brandy zenei anyagán is. Élete során tizenegy alkalommal jelölték Grammy-díjra, és két alkalommal meg is kapta a díjat: 1981-ben Clare Fischer & Salsa Picante Present 2+2, 1986-ban pedig Free Fall című albumáért díjazták.

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*