Dézsából öntik a dollárt Miami ingatlanokba

Egy malajziai cég 3,1 milliárd dollárért épít egy óriási üdülőközpontot Miamiban, ami a világ legnagyobb ilyen létesítménye lesz. Észak-Amerikában hét éve nem indult ekkora ingatlan beruházás.

A Genting Group most mutatta be Resorts World Miami névre keresztelt központjának tervét. Eszerint város a városban jöhet létre a floridai településen. Két lakótorony, négy luxus hotel, 50 étterem, bárok és 60 áruház kap helyet, ezen kívül konferencia-és bálterem és egy nagy jacht kikötő lesz benne – közölte a World Property Channel (WPC) szaklap.Több ezer ember állandó kiszolgálására akarnak berendezkedni. Nagy reményeket fűznek a kaszinóhoz is, a fejlesztő jövőre szeretné megkapni az engedélyt a floridai hatóságoktól erre.

Az orlandoi Disney World-öt leszámítva Florida történetének legnagyobb szabású ingatlan beruházása ez a most készülő. Észak-Amerikában utoljára 2004-ben volt ennél nagyobb, akkor jelentették be a Las Vegas-ba tervezett, 8,1 milliárd dolláros CityCenter projektet.

A beruházó vezetői szerint az építkezés idején 15 ezer ember kap állást ez által, a megnyitás után az üzemeltetésben pedig 30 ezer ember jut állandó munkalehetőséghez. Gazdasági szakértők szerint a legfontosabb hatás, hogy felpörög az egész floridai gazdaság és újabb beruházások indulhatnak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*