Holland multi alapított magyar leánycéget

Boxal Hungary Kft. néven magyar leánycéget alapított tavaly év végén a Heinekennek és a L’oreal-nak is alumíniumdobozokat gyártó, csomagolástechnikában a világ élvonalába tartozó holland Boxal Netherlands BV, amelyet idén januárban vásárolt fel az Ardagh csoport.

Az új társaság jegyzett tőkéje 100 millió forint, ügyvezető igazgatója a francia Emmanuel Perret. A cég székhelye a XII. kerületben található, fő tevékenysége könnyűfém csomagolóeszköz gyártása, amely az egyik leggyorsabban fejlődő szegmens a csomagolástechnikában.

A Boxal BV a világ legnagyobb alulmínium csomagolás gyártójának, az amerikai Exal csoport európai leányvállalata. Dobozokat, csomagolóeszközöket gyárt kozmetikai, gyógyszerészeti, élelmiszeripari és italgyártó cégek számára, például sörösdobozt a Heinekennek, üdítős „üveget” a Coca-Colának, hajlakkos flakont a L’oreal-nak, vagy dezodort a Dove-nak és a Niveának. Éves kapacitása több mint 900 millió darab.

A cég elsősorban Svájcban, Franciaországban és Hollandiában működtet gyártóüzemet, de összesen 25 országban van jelen 88 gyárral és összesen 14 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Az árbevétele globális szinten meghaladja a 3,2 milliárd eurót.

Az üveg és fém csomagolásban piacvezető Ardagh csoport 2012. január 3-án jelentette be, hogy felvásárolja a Boxalt 85 millió euróért, így egyelőre nem tudni, mi lesz a magyar cég sorsa. Az Ardagh az elmúlt öt évben kezdett el a fémcsomagolásra koncentrálni az üvegek helyett, és folyamatos növelte árbevételét. A felvásárlással most Európába is betör, eddig csak Ausztráliában rendelkezett gyártóüzemekkel.-gazdasag.hu-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*