Strauss-Kahn felesége lesz a Huffington Post főszerkesztője

A Nemzetközi Valutaalap volt igazgatójának, Dominique Strauss-Kahn feleségének vezetésével január 23-án kezdi meg működését a Huffington Post című amerikai vélemény- és hírportál francia nyelvű kiadása – adta hírül szerdán a Le Monde francia napilap weboldala.

Sinclair jövő hét szerdán a többi közt Ariana Huffingtonnal, az amerikai Huffington Post alapítójával mutatja be a sajtónak a portál francia vázlatát. Anne Sinclair újságíró jelölése az elmúlt hetekben többször is felmerült, jóllehet ezt korábban sem a szóban forgó hírportál amerikai partnere, sem a Le Monde nem erősítette meg hivatalosan.
A Le Monde csoport és a Huffington Post októberben írta alá a francia “HuffPo” megalapításáról szóló szerződést egy harmadik partnerrel, Matthieu Pigasse bankárral. A teljes egészében francia weboldal a Le Post francia weboldallal egyesülve a Le Monde irányítása alatt fog működni. Az amerikai verzióhoz hasonlóan ez is a tájékoztatás, a szórakoztatás és a vélemények egyvelegét nyújtja majd, beleértve a hírességek által vezetett blogokat. A 37 millió olvasóval rendelkező baloldali-liberális közösségi vélemény-, és hírportált 2005-ben hozta létre a görög származású Ariana Huffington, aki egy amerikai republikánushoz ment feleségül, és rendszeres bírálója a konzervatív amerikai politikának. A Huffington Poston előzetes regisztráció után bárki közzéteheti véleményét, a weboldal ezen felül hírek tájékoztatására szakosodott. Az oldalt 2011 februárjában vásárolta meg az AOL hírportál, ám a főszerkesztő továbbra is Ariana Huffington maradt.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*