Gina az „Eurovíziós Dalfesztivál” 20 legjobbja között

Gina egy korábbi zenekarával vált ismerté, akikkel az A38 hajó Talentométerét is megnyerte 2011-ben. A „Chasing Dreams” című dalával ott van a 2012-es  Eurovíziós Dalfesztivál 20 előadója között a hazai versenyben. A dalról egy jó minőségű videó anyag is készült, melynek már most nagy a látogatottsága az egyik videó megosztón.

Az énekesnő a dallamos pop-rock – funky dalokat kedveli, de a punk, és a rock’n’roll is jól áll neki. Több zenekarban énekel, és egy énekiskolában okítja a fiatalokat a szép és tiszta hangzásra. Mint előadóművész. Zenekarával 2006. óta zenélnek együtt. Saját szerzeményeiken kívül külföldi előadók dalait játsszák, melyek általában vidám, és energikus pop/rock feldolgozásra épülnek fel. Terveiről, pályájáról, valamint az Eurovíziós dalfesztiválról Tamás István az Amerikai Magyar Hírújság szerzője, tudósítója beszélgetett a kitűnő énekesnővel.

– Milyen voltál kislánynak, szerettél énekelni, vagy csak később érlelődött meg benned, hogy énekesnő leszel?
– Igen korán elkezdtem érdeklődni a zene iránt, sokszor hallgattam Halász Judit bakelit lemezeit, valamint zenés mesejátékok dalait, amiket néhányszori meghallgatás után már a lemezekkel együtt énekeltem. Az általános iskolában az énektanáraim szívesen neveztek be népdalversenyekre, és gyakran énekeltem az iskola kórusában is. A végső döntés azonban, hogy a zene komoly része lesz az életemnek, 12 éves korom körül érett meg bennem. Ekkor hatalmasra nyílt szemekkel néztem végig egy Grammy-díj átadó gálát a TV-ben, csodáltam a zenéket, a gyönyörű dívákat, és éreztem, hogy hasonló élményekre vágyom én is, énekelni szeretnék sok-sok embernek. Így 14 éves korom körül elkezdtem énektanárokhoz járni. Különböző stílusokat sajátítottam el, majd 2005-ben csatlakoztam egy zenekarhoz, akikkel régi rock and roll slágereket játszottunk.

 – Szüleid mit szóltak a pályaválasztásodhoz, őseid közt volt zenész, művész?
– Nincsen, nem volt zenész tudomásom szerint az elődeim körében. Apukám anyukája tagja volt egy tánckarnak, turnéztak is Európában, Észak-Afrikában, én úgy gondolom Tőle, jöhetett a „művészi véna”, valamint anyukám zongorázott hobbiszinten fiatalon és szép énekhangja is volt. Nem volt ellenvetésük azzal kapcsolatban, hogy ilyen komolyan érdekel a zene, az éneklés, támogattak, támogatnak most is.

– Szereted a kihívásokat, a megmérettetést, hiszen megnyertétek az A38 hajón meghirdetett „Talentométerét” is. Mit takar ez, milyen verseny volt ez, és mikor?
– Az elektronikus alapokra épülő, popos, rockos zenét játszó zenekarral hamar beloptuk magunkat az A38 közönségének, majd zsűrijének is a szívébe. Újszerű, energikus zenét játszottunk, melyek nagy részét Jónás Barnabás írta, és hangszerelte, majd a zenekar minden tagja hozzáadta a saját egyéniségét, ötleteit.

A kihívásokat szeretem, de nem vagyok egy versengő típus. Tisztelem a versenytársakat, sokak zenéjét megszerettem a Talentométeren is, és megismerkedtem rengeteg nagyon kedves és tehetséges zenésszel.

 – Fontos volt számodra ez a verseny és megosztanád az olvasókkal, hogy mi volt a lényege?
– A verseny lényege a magyar zenei paletta frissítése volt, új érdekes, tehetséges zenekarok felkutatása. A verseny 2011 tavaszán zajlott és három fordulóból állt. Majd minket tiszteltek meg azzal, hogy átvehettük a fődíjat.Együttműködésünk a zenekarral az óta megszűnt, de az Eurovízióra írt dalom zenéjét is Jónás Barnabás szerezte és tervezünk még egyéb közös munkákat.

– A sztárgyárakból már nem is csöpögnek, hanem egyenesen folynak a „Kiscsillagok” az évhangjai, előadói. Mennyire nehéz ma ez a pálya, egyáltalán, hogyan lehet talpon maradni?  
– Én magam nem vagyok híve az ilyesfajta sztárcsinálásnak, jobban kedvelem az „underground” körökbe kedvelt, esetleg szerencsésen ismertté vált zenekarokat, zenészeket, énekeseket. De azt is hozzá kell tennem, hogy vannak, akik a „sztárgyárak” után, azok árnyékából kilépve bizonyították hatalmas tehetségüket, és sokak a kedvenceimmé váltak.
Manapság azt hiszem nagyon nehéz hazánkban úgymond „csak a zenélésből élni”. Én nem tervezem ezt, mindenképpen több lábon szeretnék állni.

– Sikeresnek érzed magad, illetve mi az, amit beáldozol a zeneoltárán a karriered érdekében?
– Szerencsésnek érzem magam, hogy adódott ez a remek lehetőség az MTV jóvoltából. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból, hogy akik nekem szurkolnak, büszkék lehessenek rám.

Nem érzek semmit sem áldozatnak, amit a zenéléssel kapcsolatban teszek, vagy tennem kell. Hű maradok önmagamhoz, így olyan dolgokat, amik távol állnak tőlem, vagy nem tudok velük teljesen azonosulni nem tettem, és nem is, teszek, így áldozat hozatalról nem beszélhetek. Élvezem minden percét, amikor a zenével foglalkozhatom és igyekszem emellett mindennel és mindenkivel, aki közel áll hozzám, ugyanolyan mértékben törődni.
Nagyon igénylem a barátaim társaságát, így Ők bizonyára nem lesznek feláldozva a zene oltárán részemről.

 – Most ismét nagy kihívás előtt állsz, hiszen meg kell magad mérettetned ahhoz, hogy kijuthass az Eurovízió dalfesztiválra. Esélyesnek tartod magad?
– Amikor kiderült, hogy a dalom milyen tehetséges, elismert zenészek, énekesek dalai közé került be, el sem akartam hinni. Hatalmas megtiszteltetés és hihetetlenül jó érzés, hogy sikerült egy olyan dalszöveget írnom, valamint egy olyan zenét komponálnia Barnabásnak hozzá, ami megérintette a rangos zsűri szívét. Versenytársaim dalait végighallgatva még inkább erősödött bennem a büszkeség, hogy ott lehet a miénk is.
Sokan közülük kedvenceim, így velük egy színpadon állnom, hatalmas élmény lesz.
A pozitív visszajelzésekből látva, úgy gondolom szerethető a dal, de hogy milyen esélyekkel indulunk, azt egyelőre nem tudnám megmondani.

 – Mik a terveid a jövőre nézve, esetleg tervezel lemezt, videó klipet készíteni, kiadni?
– Szeretem és tervezek is, szóló fellépéseket is a jövőre nézve, de ami igazán közel áll hozzám, az az élő koncert a saját zenekarommal. Jelenleg a The Lumens nevű buli zenekarral, valamint a terveink szerint saját dalaimat színpadra vivő Gina’s Giants-szel dolgozom együtt.

Keresem a lehetőségeket, és ha adódnak, akkor meg fogom őket ragadni. Szeretnék természetesen klipet, saját albumot is készíteni, de ehhez először meg kell találnom a megfelelő embereket, akik szeretnének együtt dolgozni velem…

Tamás István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*