Téli tárlat Pécsen

Baranya megyei képző- és iparművészek új alkotásait mutatja be a Téli tárlat, amely kedden nyílt meg Pécsen, a Cella Septichora Látogató Központban.

Szabó Klarissza, a szervező Pécs-Baranya Művészeinek Társasága elnöke megnyitó beszédében elmondta: az ókeresztény emlékeket bemutató létesítményben 24 alkotó 38, az elmúlt két évben készült munkája kapott helyet, amelyeket február 15-ig láthat a közönség. A szervezet elnöke az MTI-nek nyilatkozva rámutatott, hogy a kiállításnak nincs meghatározott tematikája. A festmények, szobrok, grafikák, rézkarcok, kerámiák, rajzok, gobelinek és fotók csak egy részének témája a tél. A művészektől azt kérték, új munkákkal jelentkezzenek, hogy a társaság új kiállítással kezdhesse az évet.

Szabó Klarissza megjegyezte: mindenkit várnak, akit vonzanak a klasszikus kiállítások, bár tudják, hogy a kulturális események jelentős része iránt talán a válság miatt is, csökken az érdeklődés. Úgy vélte azonban, egy tárlat olyan különleges élményt jelenthet a szemlélőnek, amely segít a kikapcsolódásban, feltöltődésben. Az elnök utalt arra, hogy a 30 elismert képzőművészt és 24, szintén rangos iparművészt tömörítő, tárlatokat szervező, művészek érdekképviseletét ellátó és fiatal tehetségeket segítő Pécs-Baranya Művészeinek Társasága idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A nonprofit közhasznú szervezet ebből az alkalomból 2012-ben több kiállítás mellett egy jubileumi tárlatot is szervez. (MTI)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*