Technológiafejlesztés a sárospataki csokoládégyárban

A Sárospatak-Hungária Édesipari Kft. 67 995 149 forint uniós támogatást nyert a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 194 271 855 forint összköltségvetésű beruházásból új édesipari gépek beszerzésére került sor.

A Sárospatak Hungária Édesipari Kft. 2003-ban alakult, s a gyár 2004-ben szaloncukor különlegességek gyártásával kezdte meg működését. A kezdetek óta eltelt 8 évben folyamatosan nőtt a megrendelések száma és ennek megfelelően fejlesztették a termékeket is.

A vállalkozás 2011-ben számos új termékkel kívánt megjelenni a piacon, aminek elősegítéséhez új gépek beszerzése vált szükségessé. Ehhez nyújtott jelentős segítséget az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/B Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára elnevezésű pályázata, amelynek keretében a 195 millió forint összköltségű beruházáshoz a vállalkozás közel 68 millió forint támogatást nyert el.

A technológiai fejlesztés során a következő gépek beszerzésére került sor: zselévonal, csokoládémártó gép, csomagoló gép, gőzfejlesztő, Fondant hűtő, raklapos állványzat, targonca, csokoládé szivattyú, csokoládéolvasztó tartály, fűthető csokoládé vezeték, rozsdamentes pódium.
A fejlesztési projekt eredményeként a cég a termelés mennyiségének és színvonalának növelése mellett megteremtette a technológiai továbbfejlesztéshez szükséges körülményeket is.
Az édesipari gépek beszerzését jelentő technológiai fejlesztés 2011. június 6-án vette kezdetét és 2011. december 12-én zárult.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.-sajtokozlemeny.com-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*