Los Angeles, New York és Miami az első helyen

Az ingatlanbuborék kipukkanása óta az Egyesült Államok ingatlanpiaca egyre vonzóbb befektetési lehetőséget kínál a nemzetközi ingatlanvadászoknak.

Tavaly mintegy $ 41 000 000 000 dollár értékben adtak el ingatlanokat külföldi vásárlók számára. Emellett az USA területén értékesített három legdrágább ingatlant két orosz és egy brit milliárdos vásárolta meg.

1. Los Altos Hills Mansion
Ár: $100,000,000
Vevő: Yuri Milner, Orosz milliárdos

 

2. Central Park Penthouse
Ár: $88,000,000
Vevő: Ekaterina Rybolovleva,  Dmitriy Rybolovlev Orosz milliárdos 22 éves lánya

 

3. Spelling Manor
Ár: $85,000,000
Vevő: Petra Ecclestone, Bernie Ecclestone Brit milliárdos lánya

 

A tovább fokozódó európai adósságválság lelassíthatja a külföldi befektetéseket az amerikai ingatlanpiacon? Jed Kolko, a Trulia vezető közgazdásza szerint nem. Úgy gondolja, az adósságválság mélyebb recesszióba torkollik, az európaiak mindenre kevesebbet költenek, beleértve az ingatlanokat is. De azok számára, akik még abban a helyzetben vannak, hogy befektethessenek, világosan látszik, hogy az amerikai ingatlan biztonságosabb és jövedelmezőbb befektetés, mint például az európai kötvények vagy részvények.

Hogy megvizsgálja a növekvő érdeklődést, alaposan szemügyre vette az európai tagállamokból érkező kereséseket. Miután összevetették a 2011 elejét és végét átölelő időszakból származó kereséseket, figyelemre méltó17,8% os keresési rátát fedezett fel Görögországból. Ez az egyszerű megfigyelés is arra utal hogy egyre több görög ingatlanvadász keres az amerikai ingatlanpiacon biztos helyet a pénzének. Az elemzés részeként feltérképezésre kerültek az európaiak körében legnépszerűbb helyek. A dobogón Los Angeles, New York és Miami áll, melyek a nemzetközi üzleti élet jelentős csomópontjai. Mivel az Európai Unió minden erőfeszítésével a pénzügyi problémák orvoslásán fáradozik, érdeklődéssel várjuk, hogyan befolyásolja az ingatlan értékesítéseket a következő években.

 

 

 

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*