Brutális,megint drágul az üzemanyag!

Ahogyan az várható volt, e héten sem marad el az üzemanyagok drágulása, a benzin és a gázolaj literenkénti ára is rekordmagasságba szökik, utóbbi a 450 forintos szintet is átlépi.

A mai bejelentés után már biztosan kijelenthetjük, nem volt alaptalan az üzemanyagárak újbóli emelésének latolgatása az előző hét végén. A világpiaci olajárak és a múlt héten, a forint gyengülése által diktáltnál még a literenkénti 10 forintos drágítással is enyhébb mértékű áremelés következtében most sem marad el az üzemanyagárak újbóli növelése. E héten a 95-ös benzin ára 4, a gázolajé 6 forinttal emelkedik literenként.

Szerdától a 95-ös 425-426, a gázolaj pedig újabb lélektani szintet átlépve, 450-451 forintos átlagáron lesz kapható a hazai töltőállomásokon, természetesen azon jellemző kiegészítéssel, hogy az egyes kutak között akár 25-30 forintos eltérések is elképzelhetőek. Ez alapján pedig akár a 470 forintos gázolajár is beköszönthet egy-egy helyen. Ahogyan arra a MOL is számít, a hazai árak következtében minden eddiginél magasabb szintet ölthet az üzemanyag-turizmus, szomszédainknál (egyre jelentősebb mértékben) olcsóbb tankolni, mint itthon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*