Hajókatasztrófa Dél-Koreában is

Felrobbant, majd elsüllyedt egy teherhajó vasárnap reggel Dél-Korea nyugati partjainál; hárman meghaltak.Nyolc utas sorsáról semmit se tudni. A robbanás oka egyelőre nem ismert.

A 4191 tonna vízkiszorítású hajó mintegy 5,5 kilométerre északra hajózott az Incshon kikötő melletti Javol szigettől, amikor a robbanás történt. A hajó fedélzetén ekkor tizenegy dél-koreai és öt mianmari matróz tartózkodott.Öt embert kimentettek a tengerből. A baleset helyszínére vezényelt járőrhajók kutatnak az eltűntek után.

A hajó általában üzemanyagot szállított, de a baleset idején üresek voltak a tartályai. Előzőleg a kikötőben kiszivattyúzták belőlük az üzemanyagot. A baleset viszonylag nagy távolságra történt a két Korea felségvizeit elválasztó tengeri határvonaltól, s a parti őrség nem tartja valószínűnek, hogy Phenjannak köze lehetett a történtekhez. Szöul szerint egy észak-koreai torpedó semmisítette meg a Sárga-tengeren három évvel ezelőtt elsüllyedt hadihajóját, 46 ember halálát okozva. Phenjan tagadta, hogy bármi köze volt ehhez. -MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*