Fodrász a hajléktalanoknak

Rendkívüli szolgáltatással lepte meg a római hajléktalanokat a Szent Egyed katolikus közösség: ingyenes fodrászt bocsát a rendelkezésükre.

Több mint százan álltak türelmesen sorban a Szent Egyed római központja előtti utcán, nők és férfiak egyaránt – derült ki az olasz sajtójelentésekből. Egy 55 éves, ukrán takarítónő, aki két éve veszítette el a férjét és azóta alkalmi munkákból igyekszik megélni, szőkére festette a haját; egy 32 éves afgán menekült rövidebb hajat akart, a menhelyeken alvó 42 éves római férfi pedig ősz hajszálait tüntette el.
“Nem a haj, a mosoly a lényeg. Azt akarjuk, hogy néhány órára kikapcsolódjon és szépnek érezze magát az is, aki egyébként nem járhat fodrászhoz” – magyarázta a római hajléktalanok fodrászának kikiáltott Michele Spano a sajtónak.
Tavaly egyedül fogott neki, az idén már harminc kollégája csatlakozott hozzá. Ezentúl minden héten más fodrász várja a vendégeket a Szent Egyed közösségnél.
A közösség római központja hetente ezerháromszáz embernek tud élelmet és meleg fürdőt biztosítani – most már fodrásszal is.-MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*