Százezreket fizetnek, hogy hasonlítsanak Kate Middletonra

Több mint egymilliárd font pluszbevétellel gyarapították az elmúlt egy évben a brit gazdaságot Kate Middleton utánzói. Vilmos herceg polgári származású felesége – aki a tavaly áprilisi világraszóló esküvő óta a Katalin cambridge-i hercegnő megszólításra tarthat igényt – minden nyilvános megjelenésével újabb és újabb divathullámot indít el, öltözetét, sminkjét, hajviseletét napokig elemzik divatszakértők a brit lapok celeb rovataiban – és a hercegnő mindig a legkiválóbb értékeléseket kapja.

Ezzel igencsak jól járnak a brit divatboltok is: kiskereskedelmi szakértők kimutatása szerint a brit hölgyek évente átlagosan 250 fontot (95 ezer forintot) áldoznak csak arra, hogy úgy nézzenek ki, mint Vilmos herceg 30 éves neje.A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – által közölt adatok szerint például 300 százalékkal ugrott meg a hercegnő jegygyűrűjéhez hasonló utánzatok kereslete.

Vilmos 2010 novemberében néhai édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjével jegyezte el kedvesét. Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös is ugyanezzel az akkor 28 ezer fontba kerülő gyűrűvel jegyezte el 1981-ben a 20 esztendős Dianát.  Az apró gyémántokkal kirakott, zafírkővel díszített 18 karátos aranygyűrű mai piaci értéke meghaladja a 200 ezer fontot (75 millió forint), ám eszmei értékét – tekintettel előtörténetére – szakértők 32 millió fontra (több mint tízmilliárd forintra) taksálják. Az utánzatok ára természetesen meg sem közelíti ezt; kiviteltől függően 35 és 199 font között kaphatók a gyűrű másolatai.

A hercegnő öltözetéhez hasonlító ruhák forgalma 500 százalékkal, az általa viselt cipők utánzatainak értékesítése 100 százalékkal szökött fel, és a fodrászatok arról számolnak be, hogy Katalin nyilvános megjelenései után rengeteg fiatal leány rendeli meg az éppen aktuális hercegnői frizurát.A The Sun által megszólaltatott kereskedelmi elemzők szerint az összgazdasági szinten számolt egymilliárd fontos éves bevételi többlet is “óvatos becslés”. -MTI-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*