Magyarországon nyit a Dairy Queen

Franchise-partnereket keres magyarországi hálózatához az amerikai Dairy Queen gyorsétteremlánc – írja a Világgazdaság. Az Egyesült Államokban már ötezer, 18 másik országban csaknem ezer ilyen egység működik, de Európában még egy sem.

Magyarország mellett a környező országokban is megjelenne a Dairy Queen, ugyanakkor franchise-adóként semmiféle beruházásra nem készül, és nem alapít vegyesvállalatot sem. Hazánk mellett – ahonnan egy amerikai és egy francia lánc már kivonult – a környező országokban is megjelenne, ugyanakkor franchise-adóként semmiféle beruházásra nem készül, és nem alapít vegyes vállalatot sem.

Az 1940-ben alapított vállalatot 1988-ban felvásárolta a Berkshire Hathaway, az üzletlánc jelelegi is Warren Buffett cégének száz százalékos tulajdona. A cég egyébként 1962-ben alapította meg a nemzetközi terjeszkedést biztosító leányvállalatát, de Kanadában már 1953-ban megnyitotta első üzleteit. A következő állomás 1972, Japán, majd 1979-ben a közel-Kelettel folytatta terjeszkedését a cég.

franchiseportal.hu korábbi cikke szerint a Dairy Queen csaknem 70 éve működik már, most Közép-Kelet-Európában is szeretne ismertté válni, ezért keres nyitási lehetőséget nemcsak Magyarországon, de Lengyelországban, Csehországban és Oroszországban is. A cégnek többféle típusú üzlete van, amelyek egyebek mellett húsból készült ételeket, tejalapú italokat, fagylaltokat és krémtortákat kínálnak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*