Amerika kedvenc autói

A Car’s blogjában jelent meg néhány napja az a top 10-es lista, amely az Egyesül Államokban 2011-ben legkelendőbb személygépkocsikat és kisteherautókat rangsorolja.

Európában talán meglepően hangzik, de az első két helyet egy-egy pickup kisteherautó szerezte meg – úgy látszik az elhúzódó gazdasági válság nem törte meg az amerikai lakosság hatalmas járművek iránti vásárlási kedvét. A harmadik helyet nem egy hazai gyártású, hanem egy japán márka személygépkocsija szerezte meg: a Toyota Camry. Az is meglepettséget okozott, hogy a 2010-es eladások “best-sellerjei” a Honda Civic (hatodik hely) és a CR-V (kilencedik hely) idén kiszorultak a legjobb tízből. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a japán márka mindkét 2011-ben bekövetkezett ázsiai természeti katasztrófában érintett volt: tavasszal a japán földrengés, ősszel pedig a thaiföldi áradások okoztak hatalmas termeléskiesést az autógyártónak.

A Ford Escape pedig annak ellenére meg tudta tartani tavalyi ötödik helyét, hogy hamarosan modellváltás következik be ennél a típusnál. Íme, a tíz legkelendőbb modell az amerikai piacon.

 Ford F-Series

Chevrolet Silverado

Toyota Camry

Nissan Altima

Ford Escape

Ford Fusion

Ram Pickups

 Toyota Corolla/Matrix

Honda Accord

Chevrolet Cruze

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*