Magyarország első jótékonysági aukciós portálja

Egyedülálló jótékonysági aukciós portál indul útjára Magyarországon egy nemzetközi projekt első lépcsőjeként, melynek kedvezményezettjei az élet legkülönbözőbb területein tevékenykedő civil szervezetek, alapítványok.

A felajánlásokat jótékonykodni vágyó vállalatok és magánszemélyek egyaránt megtehetik tárgyak vagy szolgáltatások formájában. Az árverésből befolyt összeg sorsáról részben a felajánló, részben a vásárló dönt majd, mindkét fél 2-2 szervezetet választhat. A rendszer hasonlóan működik, mint a hagyományos online aukciós oldalak, de itt a vásárlásból befolyt összeg az aukcióban résztvevők által kiválasztott alapítványokat segíti majd. A támogatható civil szervezetek pályázat útján jutnak be a rendszerbe, amelyet a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány koordinál. Ők felügyelik, hogy a pályázó civil szervezet megfeleljen azoknak a követelményeknek, amelyek a szervezet átláthatóságát és megfelelő működését szavatolják.

A kezdeményezés nem csak a karácsonyi ünnepek előtt, hanem az év minden napján vár majd mindenkit, aki úgy érzi, szívesen jótékonykodna. Hiszen kinek ne lenne otthonában olyan számára feleslegesnek tűnő tárgy, vagy esetleg egy kétszer megkapott ajándék, amely csak a helyet foglalja, ugyanakkor más örömmel használná? A bid4Smile erre az egyszerű helyzetre is megoldást nyújt úgy, hogy közben mind a vásárló, mind az eladó embereken segíthet.

A jótékonysági oldal béta verziója elérhető a http://www.jotekonysagiarveresek.hu/ címen, ahol az érdeklődők már most feltölthetik árverésre kínált tárgyaikat, szolgáltatásaikat. A magánemberek önálló regisztrációval, a CSR tevékenység céljából jelentkező cégek, valamint a karitatív közszereplők az info@bid4smile.hu email címen tehetik meg felajánlásaikat. A rendszer a licitálható aukció formán túl fix áras megvásárlási módot is biztosít.

A bid4smile az online kereskedelemben régen bevált aukciós rendszert használja fel jótékonysági célra és már az induláskor több mint 20 különböző profilú civil szervezet számára nyújt bemutatkozási és támogatási lehetőséget.(sajtokozlemeny.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*