Brüsszel már vizsgálja az új jegybank-törvényt

Az Európai Bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy őrizzék meg Magyarországon a nemzeti bank függetlenségét – hangsúlyozta Olivier Bailly, az uniós intézmény szóvivője. Az Európai Bizottság az új jegybanktörvény fordítását ma reggel kapta meg. 

Most elemzik, és vizsgálják, hogy megfelel-e az európai közösségi jogoknak. Londoni elemzők értékelése szerint valószínűleg módosítani kell a jegybanktörvényen ahhoz, hogy az IMF és az EU hajlandó legyen a hitelkeretről szóló tárgyalások folytatására. Közben jelentős drágulással ismét rekord közeli szintekre emelkedett a magyar államadósság törlesztéskockázati felára. A CDS mutató 645 bázisponton is volt.

Tovább emelkednek a magyar kötvényhozamok. A 10 éves lejáratú állampapírok másodpiacán már 10,1 százalékon is forogtak a papírok. Közben, bár sikeres volt az év első diszkont kincstárjegy-aukciója, de az átlaghozam 7,67 százalékra ugrott. Az Államadósság Kezelő Központ azonban kétszeres túljegyzés mellett értékesíteni tudta a felkínált 45 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkont kincstárjegyet.(OrientPress Hírügynökség)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*