A New York Rangers nyerte a Winter Classicot

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL) ötödször megrendezett Winter Classicon a New York Rangers kétgólos hátrányból fordítva 3–2-re legyőzte a Philadelphia Flyerst.

Az ötödik Winter Classicet ezúttal nem január elsején játszották, mivel ütközött az NFL-lel, s a televíziós társaságok szerződése szerint így az NHL-mérkőzést más időpontban kellett megrendezni. A philadelphiai Citizens Bank Parkban az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, gólt azonban egyik sem tudott szerezni. A legnagyobb lehetőség Claude Giroux előtt adódott, ám Henrik Lundqvist hatalmas bravúrral hárított.

A második játékrészben a Philadelphia kezdett valamivel jobban, ám Lundqvist védéseinek köszönhetően sokáig 0–0 állt az eredményjelzőn. Hét és fél perccel a harmad vége előtt aztán „megtört a jég”, előnybe került a Flyers: Brayden Schenn helyezett a hálóba egy levágódó kísérletet követően, ezzel a 20 esztendős játékos megszerezte pályafutása első NHL-gólját. (1–0) Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt, a 2010-es Winter Classicon Danny Syvret, a Philadelphia Flyers játékosa szerezte a mérkőzés első találatát, s neki szintén első NHL-gólja volt. Két perccel később tovább növelte előnyét a Flyers: Maxime Talbot passzából Claude Giroux ütött a hálóba. A harmad vége előtt Mike Rupp is betalált, így csökkentette a Rangers hátrányát. (2–1)

A záró játékrészben kevesebb mint három perc elteltével egyenlített is a Rangers, ismét Mike Rupp volt eredményes. Három minutum elteltével már vezetett is a New York-i együttes: Ryan Callahan lövése még célt tévesztett, majd Brandon Dubinsky is csak oldalról talált a hálóba, ám végül Brad Richards a kapuba juttatta a korongot. (2–3) A harmad végén emberelőnyből sem tudott újabb gólt szerezni a Flyers, így a New Yrok Rangers kétgólos hátrányról megnyerte az ötödik Winter Classicot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*