Karácsonyi Tesco-húsvét

Még véget sem ért karácsony ünnepe, de a brit Tesco áruházakban már beköszöntött a húsvét.A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat egyes boltjainak polcain máris megjelentek a húsvéti csokitojások, három és fél hónappal 2012 húsvét vasárnapja előtt.

A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – csütörtöki kommentárja szerint brit üzletekben valószínűleg soha nem kezdték el ilyen korán a húsvéti csokifigurák árusítását. A lap által megszólaltatott vásárlók közül többen elmondták, hogy még a karácsonyra szánt pulykát sem vették meg, amikor már látták a szupermarketekben a húsvéti csokoládétojásokat. Volt, aki “teljes őrületnek” minősítette a két ünnep ilyen “összeérését”.A nagy sietséggel kapcsolatban az anglikán egyház is rosszallásának adott hangot. Steve Jenkins, a Church of England szóvivője a The Sun csütörtöki idézete szerint kijelentette, hogy “még túl korán van a húsvéti tojások árusításához”. Jenkins elismerte, hogy a vallási ünnepek egyre inkább üzleti jelleget öltenek, az egyházi szóvivő szerint azonban “nem szabad elfeledni, hogy a húsvéti tojások nem csupán azért kerülnek a boltokba, mert csokoládéból vannak”.

A Tesco ugyanakkor közölte, hogy csak a vásárlói igényeknek tesz eleget.A nagy verseny és a sanyarú gazdasági helyzet közepette egyre többször előfordul, hogy az egyes ünnepekhez kötődő árucikkek hónapokkal korábban megjelennek a brit üzletekben. Tavaly például az előkelő londoni Selfridges áruházban már augusztus 2-ától – vagyis 145 nappal karácsony előtt – megvásárolható volt a cég karácsonyfadísz-kollekciója, a karácsonyi lámpafüzérekkel és egyéb ünnepi kellékekkel együtt, sőt akár cserépben nevelt karácsonyfát is vehetett a nyári vakáció közepén az előrelátó vásárló.(MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*