A falu minden lakosa nyert a lottón

Ennél a lottónál az a cél, hogy sokan kapjanak nyereményt.Egy szempillantás alatt 720 millió euróval lett gazdagabb egy kétezer lelkes kisváros a pénzügyi válság sújtotta Spanyolországban, ahol csütörtökön sorsolták ki a híres karácsonyi lottó nyerőszámát.

A világ legbőkezűbb lottóján összesen 2,52 milliárd eurót osztanak ki, a fődíjat, az El Gordót (A Kövér) idén az 58268-as számot viselő szelvények birtokosai között osztották ki. A nyerőszám 1800 szelvényen szerepelt, vagyis négyszázezer eurót nyertek a mindössze 20 eurós cetliért.

A spanyol állami lottó szerint mind az 1800 szelvényt Granen városában adták el, az ország Los Monegros nevű vidékén. A karácsonyi lottó nem egy jackpotot kínál, inkább az a cél, hogy sokan kapjanak nyereményt. Először 1812. december 22-én tartották meg, azóta elválaszthatatlan része az ünnepeknek az ibériai országban. Idén 2,7 milliárd euró értékben adtak el szelvényeket, ez lakosokra bontva 70 eurót jelent. Spanyolországnak még egy híres lottója van, ez az El Nino (A Gyermek), ennek nyereményét január 6-án osztják ki.(hirado.hu)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*