Kivégzés Ohióban

Csaknem három évtizeddel a bűncselekmény után kedden az amerikai Ohio államban méreginjekcióval kivégeztek egy hatvanas éveiben járó férfit, aki megölte három fiát, miután a felesége bejelentette, hogy el akar válni tőle.

A clevelandi hármas gyilkosság 1982-ben történt; Reginald Brooks az ágyukban lőtte agyon a 11, 15, illetve 17 éves fiúkat, két nappal az után, hogy a felesége átadta neki a válóperes iratokat. Ohióban ez volt az első kivégzés azóta, hogy az államban szeptemberben felülvizsgálták a halálbüntetéssel kapcsolatos eljárást. John Kasich kormányzó az elítélttől megtagadta a kegyelmet.A 66 éves Brooks a legidősebb elítélt volt azóta, hogy Ohióban 1999-ben újból bevezették a halálbüntetés intézménylét. A védők szerint az elítélt, aki kevés híján három évtizedet töltött le a halálsoron, tudathasadásos paranoiás volt, s elmezavar lett úrrá rajta, amikor meggyilkolta fiait.
Ohióban az idén összesen öt, az egész országban pedig 40 embert végeztek ki. A következő, akin végrehajtják az ítéletet, a 65 éves Oba Chandler lesz. Ő egy asszonyt és két lányát ölte meg. Az asszony Disney Worldből jövet eligazítást próbált kérni tőle.(MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*