Senkinek nem kell az Aranybika

A hetedik pályázat beadási határideje hétfőn járt le, ám senki sem jelezte, hogy megvásárolná a debreceni Aranybika szállodát. Egyetlen vételi ajánlat sem futott be a felszámolóbiztoshoz, pedig a szálloda ára jelentősen csökkent.

Egy éve, az első pályázaton még nettó 2,1 milliárd forintért, most 700 millióval kevesebbért, 1,4 milliárdért kínálták a Debrecen egyik jelképének számító Aranybika szállodát. A dehir.hu beszámolója szerint az ár valószínűleg tovább csökkenni. Még ezen a héten elkészül az új pályázat, amelyben “minden bizonnyal” alacsonyabb eladási ár szerepel majd. A Cívis Hotels Zrt. anyagi gondjai miatt elrendelt felszámolás folyamata a törvény szerint két évig tarthat, ezt csak nagyon indokolt esetben, bírósági engedéllyel lehet meghosszabbítani.

A határidő 2012. június 2-án jár le, ezután fel kell ajánlani az Aranybikát a hitelezőknek. Az Aranybikán kívül áruba bocsátották a Cívis Hotels Zrt. két másik szállodáját és a debreceni Best Western Hotel Kálvint valamint a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot. A Hotel Délibábot már az első körben sikerült eladni. A hajdúszoboszlói szálloda nettó 800 millió forintért kelt el, az 1,25 milliárd forintos kikiáltási ár ellenére. A Best Western Hotel Kálvinnak elvileg van vevője, nettó 341 millió forintért, plusz a berendezés áráért vásárolnák meg.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*