Betelt a pohár!

A szakmai visszatérésre készül és már a válás gondolatát sem zárja ki a népszerű francia újságírónő, Anne Sinclair, aki sikeres televíziós pályafutását Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatójának politikai karrierje miatt függesztette fel – írta hétvégi számában a párhoz közeli forrásokra hivatkozva a Le Figaro című párizsi napilap.

A nemi erőszak kísérletének vádjával májusban New Yorkban letartóztatott Strauss Kahn még börtönben volt, amikor Anne Sinclair, aki televíziós múltja miatt a férjénél is ismertebb személyiség Franciaországban, egy rövid közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy “egy másodpercig sem hitte el a férje ellen felhozott vádakat”, és az üggyel kapcsolatban mindenkit “tisztességre és visszafogottságra” szólított fel. Férje minden tárgyalásán jelen volt, s a házaspár mindig kéz a kézben érkezett a New York-i bíróságra. Miután a volt IMF-vezér elleni vádakat ejtette az amerikai ügyészség, elévülésre hivatkozva a párizsi ügyészség vádemelés nélkül lezárta azt az ügyet, amelyben egy újságírónő egy 2003-ban történt eset miatt nemi erőszak kísérletének gyanújával feljelentést tett Strauss-Kahn ellen. Anne Sinclair ezt az ügyet is megbocsátotta a férjének.

 “Már teljesen másképp gondolkodik. A Carlton-üggyel betelt a pohár. Már a válást sem zárja ki” – idézte forrását a francia konzervatív lap, amely szerint Anne Sinclairt “mélyen ledöbbentette” az, ami az elmúlt hetekben történt.A francia sajtó ugyanis október közepe óta folytatásos regényként teregeti ki egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás fejleményeit, amelyekből kiderült: Dominique Strauss-Kahn rendszeresen részt vett nagyvállalkozók által luxusszállodákban finanszírozott szexpartikon. A lapok a múlt héten közzétették azokat a baráti hangulatú SMS-eket is, amelyeket a volt IMF-vezér a futtatókhoz intézett, s amelyek egyértelműen a szexfüggőségére utalnak. A partikat általában a volt IMF-vezér külföldi útjaira időzítették, vagy akkor rendezték Washingtonban, amikor Anne Sinclair nem tartózkodott az Egyesült Államokban.

A Le Figaro kitért arra is, hogy a pár körül mindig profi kommunikációs csapat dolgozott és mostanáig csak annyit tudhatott a közvélemény a magánéletükről, amennyit őt akartak tudatni a világgal. Anne Sinclairnek azonban a lap szerint annyira “elege lett” az utóbbi időben – elsősorban abból, hogy “bátor nőként” írnak róla -, hogy már maga szivárogtat ki híreket. Ezek szerint “új szakmai karrierre” készül, nem zárja ki a válást sem, és megkérte férjét arra, hogy fizesse vissza neki a New York-i költségeket (a havi 50 ezer dolláros házbérlést a bírósági eljárás alatt, a biztonsági személyzetet és az ügyvédeket). Strauss-Kahnnak azonban feleségével ellentétben nincsen személyes vagyona.

A Le Journal du Dimanche című vasárnapi lap szerint egyébként a volt IMF-vezér már csak “árnyéka önmagának”.  Egy meg nem nevezett forrás szerint “az elmúlt napokban (Strauss-Kahn) először mondta ki, hogy kezeltetni kellene magát. Már elfogadta, hogy beteg”. A forrás azt is hozzátette: “semmit sem csinál egész nap. Képtelen egy könyvet kézbe venni, nem kapcsolja be a tévét, nem olvas újságot. Csak a matematikai egyenletek nyugtatják le, de teljesen üres az időbeosztása”. Anne Sinclair eközben könyvet ír arról, hogyan élte meg az elmúlt hónapokat a férje oldalán. November végétől pedig az amerikai Huffington Post online lap francia változatát fogja irányítani, amely a Le Monde égisze alatt kezdi meg működését. “Újraindul a férje miatt megszakadt újságírói karrierje. Leveti a Madame DSK-kosztümöt és újra önmaga lesz” – mondták a lapnak Anne Sinclair új kollegái. (MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*