Felbecsülhetetlen érték lenne a Világjátékok megrendezése

Felbecsülhetetlen értéket jelentene Magyarország számára, amennyiben 2017-ben megrendezhetné a Világjátékokat, a nem olimpiai sportágak csúcseseményét – vélekedett Csomós Miklós, Budapest sportért is felelős főpolgármester-helyettese az esemény kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatón.

“Forintban nem kifejezhető, hogy mit jelentene, ha egy ilyen több ezer főt vonzó eseménynek otthont adna Budapest és Gödöllő. Felbecsülhetetlen turisztikai értéke lenne” – mondta Csomós. “Reméljük, egyszer olimpiát is rendezhet Budapest, de ehhez a Világjátékok sikeres lebonyolításán keresztül vezethet az út.” A  fideszes politikus kiemelte, a politikai összefogást, melynek köszönhetően a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag fogadta el a pályázatot még áprilisban, egyúttal köszönetet mondott valamennyi frakciónak a támogatásért, mert mint megjegyezte: ritka az ilyen összefogás a mai zaklatott politikai életben.

“Magyarország soha semmilyen sporteseményt nem mondott még vissza, miután megkapta a rendezési jogot. Az ország nagy tapasztalattal rendelkezik sportesemények rendezésében, több sportágban pedig etalon mindenki számára a magyar rendezés” – érvelt a magyar pályázat mellett Szekeres Pál, sportért felelős helyettes államtitkár. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke elárulta, először a 2009-es tajvani Világjátékok előtt gondolt arra, hogy Magyarország otthont adhatna az eseménynek, majd a verseny után az élmények hatására eldöntötte, minden tőle telhetőt megtesz ezért. “A pozitív döntés hat évre mindenkinek programot és feladatot adna, aki a magyar sportban dolgozik” – jelentette ki Gémesi.
A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) 2012 január közepén dönt a helyszínről, Budapest mellett a lengyelországi Wroclaw és a dél-afrikai Fokváros kandidál az esemény rendezési jogára. (MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*