A Europ Assistance további nyolc sérültet szállít haza

A Europ Assistance az egyiptomi buszbaleset nemrég Budapestre érkezett sérültjei után kedd este további hat könnyű sérültet és két fekvőbeteget hozat haza – közölte a társaság magyarországi ügyvezetője az MTI-vel.

Kalmár László elmondta: a nyolc könnyebb sérültet szállító repülőgép kedden kora délután landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A sérülteket onnan három mentőautóval a Péterfy Sándor utcai Kórházba szállították, ahol valamennyiüket megvizsgálják. A továbbiak az orvosok véleményén múlnak majd. A másik nyolc sérültet szállító speciális repülőgép kedd este, várhatóan nyolc és tíz óra között érkezik majd meg Budapestre. Így a Europ Assistance kedden összesen 16 sérült hazaszállításáról gondoskodik. A többi sérült kapcsán az ügyvezető azt mondta: nyilván lesznek könnyebb sérültek, akik menetrend szerinti járattal utaznak majd haza Magyarországra, de a Europ Assistance ezeket az utaztatásokat is segíti majd. Vannak viszont súlyosabb sérültek, akik nincsenek szállítható állapotban, az ő hazaszállításukról később döntenek.

A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a társaság 25 fős speciális mentőrepülőgépet küldött Egyiptomba a magyar sérültekért, s már a helyszínen van egy szakértőjük is, hogy a sérülteknek és az kint rekedteknek azonnali segítséget nyújtson. Innsbruckból indították a speciális repülőgépet, amely útközben leszállt Budapesten, s innen magyar orvosokat és pszichológusokat vitt Hurghadába. Az MTI Egyiptomban tartózkodó különtudósítója kedd reggel azt jelentette, hogy az egyiptomi Hurghada város Nile (Nílus) nevű kórházában ápolt – most Budapestre érkezett – nyolc sérült mellett még hatan utazhatnak haza kedden Magyarországra. Az MTI értesülése szerint ők azok, akiket a Hurghadához közeli üdülőtelep, El Gouna kórházában ápoltak. Rajtuk kívül a Nile kórházban még tizenegy, Kairóban pedig négy sérültet ápolnak. A vasárnapi buszbalesetben 11-en vesztették életüket, 29-en sérültek meg. A keddi nap történéseiről Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője délután sajtótájékoztatón számol be.

Az egyiptomi buszbaleset sérültjeit, áldozatainak hozzátartozóit támogatják azok, akik a 1752-es telefonszámot hívják.

A Nemzeti Segélyvonal (NSV) tárcsázásával a segíteni szándékozók 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el a buszbaleset sérültjeinek, az áldozatok hozzátartozóinak az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül – közölte a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány kedden az MTI-vel. A gyűjtés aktuális állását, a telefonhívások számának alakulását az érdeklődők a www.nsv.hu oldalon tekinthetik meg. (MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*