Összefogás a kaposvári színházért

A Kaposvári Csiky Gergely Színház épülete fennállásának 100. évében kiemelt civil összefogásra szólítja fel Somogy megye és Kaposvár közéleti személyiségeit, és minden lokálpatriótát.

Mindannyiunk számára rendkívül fontos ügy, hogy híres és legendás teátrumáról ismert városunk minél előbb megkezdhesse művészeti élete egyik támpillérének, a Csiky Gergely Színház mára erősen  elavult épületének felújítását. A színház nem csak a benne dolgozóknak, de minden ide látogató vendégnek otthont és ez által állandóságot jelent; egy olyan épületet, ahol az elmúlt ötven évben közvetlen tanúi lehettek a CSODA megszületésének. Azok a kaposvári és somogy megyei polgárok, akik évek, sőt évtizedek óta  látogatják a színház előadásait, életük meghatározó részének tekintik és megérdemlik, hogy méltó körülmények között fogadhassák be a színház nyújtotta egyszeri, megismételhetetlen élményt.

Az épület  felújításának sürgőssége már 2009-ben napirendre került, azóta az épület állaga tovább romlott. Mindannyian tudjuk, hogy a felújítás összege milliárdos nagyságrendű, melynek azonnali előteremtésére nincs mód, felhívásunk szándéka a figyelemkeltés. Ezért a Színház 2011. október 19-én, ünnepélyes sajtótájékoztató keretében Téglajegyet bocsát ki 1.000, 10.000 és 100.000 forintos címletekben.

  

A Téglajegy konstrukció jogi kereteit a Csiky Gergely Színházért Közhasznú Alapítvány biztosítja. A Téglajegyek a jövőben kizárólag a színházban, annak honlapján és a  jegyirodában kerülnek értékesítésre. Mindenki, aki támogatásával hozzájárul a felújítás jövőbeni alapjához, bekerül a A Csiky Gergely Színház újjáépítéséért elnevezésű albumba, melyet folyamatosan vezetünk és a felújított épület ünnepélyes átadásakor hozunk nyilvánosságra.   A Téglajegy vásárlás dokumentálása a Téglajegy regisztrációs listán történik, a hozzájárulók nevével és a befizetett összeg feltüntetésével együtt, mely az átláthatóság jegyében mindenki számára hozzáférhető lesz a színház honlapján.  Mindazok számára, akik nem szeretnének szerepelni a nyilvános listán, a színház természetesen biztosítja az anonimitást.  Az alapítvány az ide vonatkozó jogszabályoknak megfelelően  minden befizetésről igazolást ad ki.

Az első vásárlók  egy Gera Katalin szobrászművész által elkészített számozott terrakotta kisplasztikát kapnak ajándékba, mely limitált példányban készül.

A jegyek az alábbi linken megvásárolható: ITT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*