7,55 millió dollár Soros Györgytől

A CEU Business School 7,55 millió dolláros adományt kap Soros Györgytől a vállalkozási és innovációs kezdeményezések támogatására – közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.

Soros György a budapesti Vállalkozási és Innovációs Intézmény által rendezett eseményen – a közlemény szerint – azt mondta: az adományt azért adja, hogy támogassa és felgyorsítsa a CEU Business School iskolában már folyamatban lévő úttörő kezdeményezéseket.Napjainkban több vállalkozóra van szükség, akik egyben képzett szakemberek is. Az újszerű ötletek megvalósítására és új vállalkozások (akár új iparágak) létrehozására irányuló szándék és képesség legalább annyira fontos napjainkban, mint bármelyik másik kezdeményezés – fogalmazott az üzletember.
A közlemény szerint az új kezdeményezések között szerepel egy kerekasztal-sorozat támogatása, ahol a fő cél a vállalkozás- és innováció menedzsmenttel kapcsolatos kérdések megvitatása, egy célirányos tananyag kidolgozása, kutatások végzése, kifejezetten felsővezetőknek szóló képzés biztosítása. Létrehoznának egy új Business Accelerator Lab-ot is, amely egyrészt a helyi vállalkozások indulását segítené, másrészt megfelelő képzést biztosítana a vállalkozó szelleműeknek a sikeres és a kritikus méretet elérő új vállalkozások elindításával és kezelésével kapcsolatban.
Az 1988-ban alapított CEU Business School 2002-ben lett a Közép-Európai Egyetem tagja. Az iskola a világ legnevesebb üzleti iskolái által meghatározott kiválósági irányelvek szerint működik. Célja a folyamatos innovátori szerepkör betöltése mellett, hogy elősegítse a legjobb gyakorlatoknak a régióba és a fejlődő gazdaságokba történő átültetését. (MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*